Een overzicht van makelaars

per plaats. Hoe helpt dat woningverkopers?

Dat vertellen we je graag ...

Vind een verkoopmakelaar

Je wilt je huis of appartement gaan verkopen. Misschien wil je groter gaan wonen, misschien kleiner. Misschien ergens anders. Er zijn genoeg redenen om je huis te willen verkopen, sommigen leuk en sommigen wat minder leuk, bijvoorbeeld in het geval van een scheiding.

Zodra je er over nadenkt om je woning (eventueel) te verkopen is het handig om een verkoopmakelaar in te schakelen. Wellicht ben je nog niet zeker of je echt wilt verkopen, maar ook dan kan een makelaar al met je meedenken. Bijvoorbeeld met een gratis waardebepaling! Want hoeveel verwacht je over te houden bij de verkoop? Handig om daar alvast een idee van te hebben!

Betrek daarom op tijd een makelaar bij je beslissing. Maar hoe maak je een keuze uit al die makelaars bij jou in de buurt? Neem daar even de tijd voor en kijk op deze website welke makelaars er in de buurt actief zijn en hoe zij presteren.

Onze tip!

Maak kennis met meerdere makelaars. Nodig een stuk of 3 verschillende kantoren uit om vrijblijvend kennis te komen maken. Vraag niet alleen op welke verkoopwaarde ze jouw woning schatten, maar bespreek ook de verkoopstrategie en vraag naar de kosten.

De makelaarskosten kunnen erg variëren van kantoor tot kantoor en zijn niet altijd even transparant. Vraag bijvoorbeeld naar het verschil tussen opstartkosten en courtage. Probeer ook uit te zoeken wat de kosten zijn wanneer je de opdracht weer in zou trekken omdat je van de verkoop afziet.

Vraag, vraag, vraag. Een goede makelaar beantwoord al je vragen met plezier en zal alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te ondersteunen!

Een nieuw huis kopen?

Grote kans dat je niet alleen je woning gaat verkopen maar ook een andere woning er voor terug wilt. In dat geval kan een "aankoop-verkoop traject" wel eens heel gunstig zijn. Bij zo'n traject helpt de makelaar je zowel met de verkoop van je huidige woning als met de aankoop van een ander huis of appartement.

Hier hanteren zij vaak speciale tarieven voor. Dus op die manier maak je gebruik van de kennis van de lokale makelaar, heb je slechts één aanspreekpunt, en betaal je niet dubbel voor een makelaar.

De meeste makelaars kunnen deze complete dienstverlening aanbieden. Maar kijk voor de zekerheid op de profielpagina bij "diensten" of ze zowel aankoop- als verkoopmakelaar zijn.

Ben je specifiek op zoek naar een aankoopmakelaar? Dan kun je binnenkort ook voor een compleet overzicht van aankoopmakelaars in jouw plaats terecht op Aankoopmakelaars in Nederland!

Een waardebepaling is geen taxatie

Wanneer je een makelaar om een (gratis) waardebepaling vraagt dan zal deze een schatting van de verwachte verkoopwaarde proberen te maken. Hieraan kunnen echter geen rechten ontleend worden.

Voor bijvoorbeeld het oversluiten van een hypotheek, een nieuwe hypotheek of een vervelende situatie als een scheiding of erfenis is vaak een echte taxatie door een erkende taxateur nodig.

Veel makelaars zijn tevens taxateur maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Daarnaast is een taxatierapport echt een officieël document en zit daar veel meer werk en dus kosten aan vast.

Heb je een taxatie nodig?

Kijk dan op Taxateurs in Nederland voor een taxateur bij jou in de buurt.