Een overzicht van makelaars

per plaats. Hoe helpt dat woningkopers?

Dat vertellen we je graag ...

Benader verkoopmakelaars

In deze overspannen woningmarkt valt het niet mee om je droomhuis te bemachtigen. Vaak gebeurt het dat je een huis tegenkomt op Funda en zodra je de makelaar belt blijkt dat deze al verkocht is.

Het komt ook steeds vaker voor dat woningen niet meer op Funda en andere grote woningsites gepubliceerd worden. Als een makelaar in zijn zoekersbestand al genoeg geïnteresseerden heeft dan zal de woning aan één van hen verkocht kunnen worden zonder tussenkomst van Funda.

Onze tip!

Wil je er graag als eerste bij zijn wanneer een geschikte woning op de markt komt?

Meld je dan aan als zoeker bij verschillende makelaarskantoren in de plaats waar je een huis zoekt! Veel makelaars bieden deze mogelijkheid en bijna altijd is dit een gratis dienstverlening.

Sommige makelaars gaan nog een stapje verder en zoeken ook voor je in "collegiaal aanbod". Makelaars van de brancheverenigingen zoals NVM, VBO en VastgoedPro, kunnen vaak in elkaars bestand kijken. Zodra zij iets zien wat aan jouw wensen voldoet zullen ze niet te beroerd zijn om jou hiervan op de hoogte te stellen.

Zoek dus een aantal goede makelaarskantoren in jouw plaats uit en meld je aan als woningzoekende. Dan heb je vaak een voorsprong op de rest!

Aankoopmakelaars

Als je echt serieus op zoekt bent naar een woning dan is het zeker aan te raden een aankoopmakelaar in te schakelen.

Deze gaat nog net een stapje verder en houdt niet alleen het aanbod in de gaten, maar zal ook pro-actief voor je zoeken in het woningaanbod. Of soms zelfs proberen een woning te kopen die nog niet eens in de verkoop staat. Een aankoopmakelaar zal altijd alles in het werk stellen om jouw droomhuis te bemachtigen.

Check op de profielpagina van een makelaar bij "diensten" of deze ook als aankoopmakelaar voor je kan werken.

Ben je specifiek op zoek naar een aankoopmakelaar? Dan kun je binnenkort ook voor een compleet overzicht van aankoopmakelaars in jouw plaats terecht op Aankoopmakelaars in Nederland!

Nog een tip!

Ben je op zoek naar een woning maar wil je je huidige huis ook verkopen?

Zoek dan een makelaar uit die zowel aankoop- als verkoopdiensten kan bieden en probeer een mooie deal te sluiten. Veel makelaars helpen graag met aankoop als je ook je woning bij ze in de verkoop zet. Een "aankoop-verkoop traject" wordt dit ook wel genoemd. Vraag ernaar bij je makelaar en doe er je voordeel mee!

Nog meer tips?

Lees onze "10 tips voor het selecteren van een makelaar"