Hoe goed is een makelaar nu eigenlijk?

Onze prestatie index berekent dat geheel objectief!
We lichten een tipje van de sluier op hoe deze score tot stand komt ...

Prestaties

De ene makelaar is de andere niet. En het is niet eerlijk om appels met peren te vergelijken.

Een kleine makelaar kan net zo goed, zo niet beter zijn als een grote makelaar. En je zou als kleine makelaar maar net "opgescheept" zitten met een slecht verkoopbare woning. Dat zou nadelig zijn voor je statistieken.

Daarom kijkt onze Prestatie Index niet naar de exacte verkoopaantallen. We baseren onder andere de prestaties op de verhouding tussen het heden en het verleden. Oftewel, we kijken of een makelaar steeds beter gaat presteren!

Deze statistieken worden natuurlijk afgezet tegen de woningmarkt in de plaats waar de makelaar actief is. Soms zal het namelijk wat rustiger zijn op de markt en op andere momenten wat drukker. Dit zijn allemaal zaken waar we rekening mee moeten houden tijdens het vaststellen van een objectieve Prestatie Index.

Beoordelingen

Veel makelaars zijn trots op hun Funda reviews. Er zijn er tegenwoordig maar weinig die onder een 9.0 scoren op dat gebied.

Maar het systeem van Funda is niet waterdicht. Een klant (koper of verkoper) kan namelijk pas een review schrijven als deze is uitgenodigd voor een online dossierinzage door de makelaar. En als een makelaar aanvoelt dat iemand wel eens een slechte review zou kunnen gaan schrijven dan wordt die uitnodiging simpelweg niet verstuurd.

Andere websites met reviews, zoals Google, zijn ook niet waterdicht. Want daar kan iedereen een review schrijven, ongeacht of je klant bent geweest of niet. Daar kunnen concurrenten of kwaadwillenden misbruik van maken.

Aan ons dus de dappere taak om daar nuances in aan te brengen. Dit doen we door reviews die we tegenkomen in verschillende bronnen een bepaalde "weging" te geven. Sommigen zullen dus zwaarder meewegen dan anderen. Op die manier proberen we tot een objectieve beeldvorming te komen.